Kapcsolat    Katalógus    Meteo     
Cirrus Transition Training

Cirrus Transition Training 

Kategórián Belüli Speciális Átképzés

 

A Cirrus repülőgépek típusátképzéséhez egy Cirrus Standardized Training Center vagy Cirrus Standardized Instructor (CSI) által lefolytatott Cirrus Transition Training elvégzése szükséges. Ez nem csak az Amerikai Légügyi Hatóság (FAA) és a Cirrus Design Corporation repülőgépgyár, valamint a biztosító társaságok által jóváhagyott, illetve elfogadott átképzés, hanem a magyar Légiközlekedési Igazgatóság is kötelező érvényűnek tekinti, úgynevezett Kategórián Belüli Speciális Átképzéssé nyilvánította. A Cirrus saját ellenőrzési és képzési rendszere biztosítja a kellő szakmai tapasztalatot, és hogy mindenki naprakész információk alapján sajátíthassa el ezeknek a technikailag fejlett, nagy teljesítményű repülőgépeknek a vezetését, irányítását, kezelését.

 

Az átképzéshez szükséges elméleti tanfolyam alapját egy Cirrus Online Transition Training biztosítja. Az ehhez szükséges képzési-csomagot, kizárólag az oktató (CSI) igényelheti (vásárolhatja) meg a növendék számára. Ez a csomag tartalmaz mindent, ami az átképzés sikeres és hatékony elvégzéséhez elengedhetetlen.

 

-         interaktív elméleti leckék,

-         felkészülési anyagok összetett, valós körülmények közötti gyakorlati repülésekre,

-         12 hónapos online hozzáférés a tananyagokhoz, pl. ismeret felújításhoz

-         3 hónapos ingyenes hozzáférés a Jeppesen Internet Flight Planning (JIFP)-hez

 

A Cirrus Online Transition Training-et a Jeppesen biztosítja, melynek növendék változatának megrendeléséhez szükséges, hogy az oktató (CSI) aktív tagsággal rendelkezzen a Cirrus Standardized Instructor Program (CSIP)-ban, és saját részére megrendelte a képzés-csomag oktatói változatát.

Az átképzés sikeres befejezését követően az átképzést végző szervezet (Training Center) oklevelet állít ki és a következő bejegyzés kerül a Hajózó naplóba:

IFR képzést teljesítő növendék esetén:

„A Cirrus SR22 típusú repülőgépen a Transition Training-et (Kategórián belüli speciális átképzést) befejezte, a típuson szakszolgálati engedélyének megfelelően, IFR repülést folytathat.”

VFR képzést teljesítő növendék esetén:

„A Cirrus SR22 típusú repülőgépen a Transition Training-et (Kategórián belüli speciális átképzést) befejezte, a típuson szakszolgálati engedélyének megfelelően, VFR repülést folytathat.”

Kezdőlap |  A Cirrus |  Légitaxi |  Pilótaképzés |  Árlista

© Copyright 2007-2009, Cirrus Hungary Kft. Minden jog fenntartva!